mbsg-header-1 mbsg-header-2

Onderhoud & reparaties

Wij zijn een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatiewerk aan uw Mercedes-Benz.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen? Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Ook dat kan via onze partners!

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak. Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

mercedes benz komt met nieuwe plug inhybrides

Mercedes is achter de schermen erg druk bezig met de electrificatie van alle modellen. Naast de EQC-lijn en een tweetal dieselhybrides, maakt Mercedes bekend later dit jaar ook een plug-in hybride A-Klasse te onthullen.

Tevens komen ook de Mercedes-Benz A-Klasse-sedan en de B-Klasse met een plug-inhybride.

De aandrijving van de A-klasse bestaat uit een 1,3-literbenzinemotor en een 102 pk sterke elektromotor die 300Nm levert. Het accupakket bevind zich onder de kofferbakbodem en heeft een accucapaciteit van 15kW. Dit houd wel in dat de extra bagageruimte komt te vervallen. Tevens zal de laadvloer hoger liggen dan bij de normale A-klasse. Door de extra componenten is de benzinetank iets kleiner en loopt de uitlaat niet tot aan de achterbumper, maar tot de voorstoelen.

w6ny3nobl0bn 800

Snelladen

Achter de laadklep, die op de rechterflank van de auto een exacte kopie van de tankklep aan de linkerkant is, bevindt zich een laadopening die geschikt is voor de bekende Combo-stekker. Behalve een reguliere Type 2-kabel kan dus ook de CCS-stekker van een snellaadstation overweg met de plug-in A, en dat is voor een plug-in hybride best bijzonder. Het voldruppelen van de accu neemt afhankelijk van de gebruikte laadpaal 40 minuten tot anderhalf uur in beslag, stellen de Mercedes-ingenieurs.
Volgens Mercedes heeft de plug-inhybride A-Klasse een volledig elektrische actieradius van "zeker 60 kilometer". Tijdens een korte meerijsessie onder nagenoeg ideale omstandigheden ontdekte AutoWeek dat het getal haalbaar is; de auto gaf na volledig volladen een elektrisch rijbereik van 62 kilometer aan.

lojymjobxc62 800

Verschillende rijstanden

Naast de gebruikelijke Comfort- en Sport-stand is er een modus om zo lang mogelijk elektrisch te rijden, wat zolang de stroomvoorraad strekt gebeurt tot 140 km/h. Ook in Comfort rijdt de auto zoveel mogelijk op stroom, maar wordt meer rekening gehouden met de omstandigheden. Zoals we vaker zien bij dit soort auto’s, houdt de A-klasse rekening met de ingevoerde navigatiebestemming. Voert het laatste stuk door een stad, dan kan de auto zelf ‘bedenken’ dat een deel van de beschikbare stroom voor dat gedeelte van de rit moet worden bewaard.

 

Bron:   nu.nl
Beeld: AutoWeek

Nieuw Binnen

Aangesloten

facebook breed

 


Sterdome

Gespecialiseerd in Mercedes-Benz

Tel: 0113-272323
info@sterdome.nl

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-facebook

MBSG: Uw Mercedes-Benz Specialist

Lees meer

Waarom MBSG?

  • Nieuwe en gebruikte auto's

  • Officiële uitleesapparatuur

  • MBSG-garantie

  • MBSG-mobiliteitsgarantie

  • Verzekeringen & schadeherstel

  • Leasing & financiering